Xczvggbgfbgfgffdbfgbf

Submitted by: Submitted by

Views: 336

Words: 3240

Pages: 13

Category: Science and Technology

Date Submitted: 10/13/2010 10:13 AM

Report This Essay

entalpiendringen (ΔH) og entropiendringen (ΔS), og som viser om en kjemisk reaksjon vil gå spontant eller ikke. ΔG = ΔH - T·ΔS. Ftalater: En egen type estere som er laget av ftalsyre og alkoholer. Brukes som mykningsmidler i plast, og har hormonhermende effekter. Funksjonell gruppe: En spesiell atomgruppe i organiske forbindelser som forteller oss hvilken gruppe organisk stoff en forbindelse tilhører.

G

Gjeldende siffer: Antall siffer etter siste 0 i et tall. Et svar skal ikke gis med flere gjeldende siffer enn der det er oppgitt med minst antall. Grunnstoff: Atomer som har likt antall protoner i kjernen (samme atomnummer). Grunntilstand: Det laveste (og mest stabile) energinivået et atom befinner seg i. Grunnvann: Vann som befinner seg under bakkenivået, og som kommer opp til overflaten som kilder. Grunnvann er meget godt egnet som drikkevannskilde.

H

Halogen: Fellesnavn på grunnstoffene i hovedgruppe VII: F, Cl, Br, I og At. Halvmetall: Grunnstoffer som har både metalliske og ikke-metalliske egenskaper, slik som Si, Ge, As, Se og Sb. Hastighetskonstant: En proporsjonalitetsfaktor i uttrykket for reaksjonsfarten som funksjon av konsentrasjonen. Den er konstant for en kjemisk reaksjon så lenge temperaturen er konstant. Heterogen blanding: En blanding som ikke har samme konsentrasjon over det hele. Homogen blanding: En blanding som har samme konsentrasjon over det hele. Hormonhermer: Et stoff som en levende organisme tolker som et hormon (ftalater, nonylfenoler, PCB …) Hovedgruppe: De to gruppene helt til venstre og de seks gruppene helt til høyre i det periodiske systemet. Betegnes med romertall. Hovedkjede: Den lengste kontinuerlige karbonkjeden i et organisk molekyl. Hovedskall: En annen betegnelse på elektronskall. Hovedskallene betegnes med bokstavene K, L, M, N, O… Hvitemiddel, optisk: Et stoff som absorberer UV-lys og sender det ut igjen som blått lys (fluorescens). Virker slik at gult tøy ser hvitt ut. Hydratisering: En reaksjon der et ion binder...

More like this