Case Study Marketing Communications

Submitted by: Submitted by

Views: 884

Words: 2187

Pages: 9

Category: Business and Industry

Date Submitted: 05/26/2010 12:09 AM

Report This Essay

Интегрирани Маркетингови Комуникации

Миглена Матева-78438

Case study

1. Преди появата на Хубард в Гарденбургер, насочеността на компанията е била основно към клиенти, спадащи към групата на “ cultural creative consumers”. След като през 1996г. Хубард заема постa на главен изпълнителен директор, той решава да промени стратегията за растеж на компанията като за тази цел се появява и необходимостта от смяна на таргет групата. Oсновното желание е компанията да се насочи от малка пазарна ниша за здравословни храни към главния поток от клиенти, тоест предлагането на тези здравословни продукти да стане по-масово. Една от основните причини за пренасочване от клиенти на групата “cultural creative” към тези спадащи в категорията “ health modifier” е фактът, че вторите заемат по-широк дял от гледна точка на пазара за здравословни и вегетариански храни. Тези, които обръщат внимание на здравето си и се интересуват от това какъв процент мазнини се съдържат в закупените от тях храни, са нараснали от 67.6 млн. до 96.5 млн. души и то в рамките само на 2 години. Това е много солидно доказателство за нарастващата осведоменост на населението, касаеща здравословното хранене. Тези потребители не избягват употребата на мляко и яйца, а търсят продукти, които съблюдават приемливото и здравословно ниво на холестерол, мазнини, калории, сол, изкуствени добавки и хормони, които при по-високи количества могат да доведат до редица заболявания.

Основните потребители на стоките Гарденбургер са хора, които са отдадени на идеята да се хранят здравословно или най-малкото се опитват да балансират начина си на хранене със здравословни продукти. В началото основни преобладаващи фигури са били жени на възраст от 25-54 години.

На мнение съм, че предвид избраната стратегия за растеж, смяната на таргет групата е правилното решение. За да се увеличи масовото знание за продукта на пазара, тоест да стане по-популярен сред по-голям кръг от хора е необходимо и броят на потенциалните клиенти също...