How to Grow Your Cacti

Submitted by: Submitted by

Views: 358

Words: 1874

Pages: 8

Category: Other Topics

Date Submitted: 12/02/2010 08:07 AM

Report This Essay

Introduksjon

Dette er en kort og personlig introduskjon på hvordan man sår kaktus og sukkulent-frø. Å dyrke fram spirer i Florida er kansje ikke det samme som å dyrke fram spirer i sverige, pga. lys og temperatur. Derfor; prøv å tilpasse informasjonen til ditt eget klima.

Lys og temperatur

Du kan så frø på hvilken som helst årstid, men personlig starter jeg i desember da dette er tiden da det sakte blir lysere ute. I sverige(også forsåvidt norge) i perioden november til januar er en tid med veldig få lystimer og det er midtvinter. I Eskiltuna, hvor jeg(Mats Winberg, succseed) bor, kan sola stå opp kl.8.00 og gå ned seks timer senere og temperaturen kan være så lav som -25° C. På grunn av den svake sola på denne årstida må vi gi kunstig lys når vi dyrker spirer. Jeg bruker en sterk 400 W lampe hvilket gir de små plantene veldig sterk holdning og kompakt kropp. Dersom spirene dyrkes under for lite lys blir de tynne og lange og ser ut som umodne bananer! Det finnes flere forskjellige lampetyper på markedet, velg den som passer deg best(og din lommebok). Bruker du HPS kan det være greit å huske på at avstanden fra kaktusspirene og lyset bør være så stor som mulig, de yngste spirene bør få stå i skyggen dersom lyset er for sterkt. Etter en stund vil f.eks San Pedro like sterkt lys, mens peyote vil trives bedre i halvskygge.

En vifte er heller ikke å forakte for å øke luftsirkulasjonen, spesielt nederst ved jorda til kaktusene.

Noen familier og arter fra kalde områder kan være vanskelige å spire (Opuntia, Pediocactus, Sclerocactus, Maihuena etc.). En god metode for å få bedre resultater er å plassere frøene kaldt i en månedes tid. Jeg har plassert Opunita frø i fryseren og de spirte bra. Dersom du sår i løpet av vinteren og du lever i et kaldt klima plasser frøposene ute i en liten boks. Lave temperaturer stimulerer frøene og du vil (forhåpentligvis) få et bedre resultat.

Jord

Jordblandingen må være godt drenert - det er veldig viktig! Jeg bruker en...