Audiitorkontroll

Submitted by: Submitted by

Views: 305

Words: 775

Pages: 4

Category: Other Topics

Date Submitted: 04/08/2011 05:43 AM

Report This Essay

Audit on plaanipärane protsess, mille käigus kompetentne, sõltumatu ekspert kogub ja hindab tõendusmaterjali teat. org. maj. tegevuse kohta, eesmärgiga kontrollida tõendusmaterjali vastavust kehtestatud normidele. Kontrolli tulemuse kohta annab audiitor oma hinnangu: puhas, märkusega, eitav järeldusotsus või hinnangu andmata jätmine.

Auditeerimisvälised funkts: fin. informatsiooni ülevaate koostamine, kokkuleppelised toimingud, aruannete koostamine.

Ekspert- isik või ettevõte, kes omab spetsiaalseid oskusi teadmisi, kogemusi mõnel kindlal alal peale rp. ja auditeerimise. eksperdi kaasamine vajalik: teat. tüüpi varade hindamine, mitterahalise sissemakse hindamine, varade koguste ja füüsilise seisukorra hindamine, arvnäitajate kindlaks määramine.

Kutsetegevuse rikkumiseks ei loeta andmete avaldamist: aodiitorkogule, distsiplinaarmenetluse käigus, kohtu määruse või otsuse alusel, eeluurimisasutusele.

Karistused audiitorile: märkus, noomitus, rahatrahv, audiitori kutsetegevuse peatamine, kutsetegevuse lõpetamine.

Eetika: ausus, objektiivsus, kompetentsus, konfidentsiaalsus, professionaalne käitumine, sõltumatus, tasu, suhtumine teistesse audiitoritesse, reklaam.

Riskid on olemasolevad või tulevikus tekkivad sündmused, tegevused või omadused, mis individuaalselt või koosmõjus võivad takistada või aeglustada eesmärkide saavutamist. Tegevus-, kontrolli, avastamis-, jääkrisk. Auditeerimisrisk.

Riskide ja kontrolli iseseisev hindamine on protsess, mille aluseks on meeskonnatöö.

Tegevuspõhine lähenemine- kontroll on suunatud tegevusele probleemide ilmnemisel, mitte probleemide ennetamisel. See on takistuseks ettevõttee arengule pikemas perspektiivis. Eeskirjad, reeglid, määrused.

Süsteemne lähenemine-töötaja osatähtsus on suur.

Miks anal. riske? 1.et suunata töö riskantsele valdkonnale, 2.tegutsetakse piiratud ressursside tingimustest- et töötada efektiivselt, 3. Tagada oluliste vigade avastamine fin. aruannetes.

Auditeerimise protsess: 1.audit. eelplaneerimine...

More like this