Wireless Communication

Related Essays

Wireless Communications
radios In this paper we will look at the following technologies used to provide wireless communication: • Code Division Multiple Access (CDMA) and Global System
Wireless Communication
Almost every single company in the business world today uses some sort of wireless communication in order to better suite the needs of the firm. To look back twenty
Wireless Communication
Williams Mrs. Singh English 101 28 March 2008 Wireless Communications Wireless communications are everywhere. People around the world regularly send and receive
Wireless Communications
that is, transmitted through the air. Three types of wireless communications include wireless messaging services, wireless Internet access points, and global

Submitted by to the category Science and Technology on 03/30/2013 08:57 AM

Chapter 11: Voice and Data Delivery Networks

TRUE/FALSE

1. The Internet can transfer conventional data and voice data.

ANS: T PTS: 1

2. It wasn’t until the 1950s that POTS began carrying computer data signals as well as voice signals.

ANS: F PTS: 1

3. Only two wires are required to complete a telephone circuit.

ANS: T PTS: 1

4. A trunk has a unique telephone number associated with it.

ANS: F PTS: 1

5. Subscriber loops usually transmit digital signals, which require amplifiers every few kilometers.

ANS: F PTS: 1

6. Prior to 1984, AT&T (American Telephone and Telegraph) owned all the long-distance telephone lines in the United States.

ANS: T PTS: 1

7. Telephone systems were originally designed to transmit the human voice.

ANS: T PTS: 1

8. The more information you wish to send over a medium, the lower the frequency of the signal you need to represent that information.

ANS: F PTS: 1

9. When they were originally introduced many years ago, dial-up modems were capable of data transfer speeds of merely 15 to 30 bits per second.

ANS: F PTS: 1

10. A V.92 modem can place a data connection on hold should someone call the user’s telephone number.

ANS: T PTS: 1

11. An asymmetric service is useful for an Internet connection in which the bulk of the traffic comes down from the Internet to the workstation.

ANS: T PTS: 1

12. Most residential DSL services are symmetric.

ANS: F PTS: 1

13. There is only one DSL format in use today.

ANS: F PTS: 1

14. A cable modem is a physical device that separates the computer data from the cable television video signal.

ANS: T PTS: 1

15. Cable modem connections are typically symmetric.

ANS: F PTS: 1

16. The most popular example of a leased line service is the T-1.

ANS: T PTS: 1

17. Quarter-T-1 and half-T-1 lines are called fractional T-1 services.

ANS: T PTS: 1

18. The frame relay service can only be a long-distance service....

View Full Essay
Full Essay Stats...
  • Words: 4278
  • Pages: 18
  • Views: 237